Sprangers wint 1e SAYAH Gouden Rijstkom Award

De kokende journalist Tim Sprangers (29) uit Amsterdam heeft onlangs de eerste editie van de SAYAH Gouden Rijstkom gewonnen. Met zijn Lemper van gerookte schar op een bedje van gado gado, overtuigde hij de jury. Pascal Jalhaij, Lonny Gerungan en Jeff Keasberry kozen zijn inzending als beste van de zeven inzendingen.

Juryvoorzitter en chef Jalhaij: “Dit gerecht had alle elementen waar de nieuwe indische keuken voor staat. Authentieke pure smaken, goede bereiding, juiste keuze van ingrediënten, en we proefden zijn verhaal:de smaak van verlangen 3.0.” Met dit jury-oordeel heeft de 29-jairge Amsterdammer en Indo een geld bedrag gewonnen, de eerste SAYAH Gouden Rijstkom Award 2013 en mag hij zijn gerecht aanbieden aan de indonesische ambassadeur en opdienen op een vakdiner voor meesterchefs.

Indisch 3.0 heeft de kookwedstrijd georganiseerd om de Indische keuken – die al sinds de jaren ’50 onveranderd is – te vernieuwen, sexy te maken en spannend, voor Indische jongeren die professioneel of hobbymatig in de keuken staan. De SAYAH Gouden Rijstkom 2013 is o.a. mogelijk gemaakt door SAYAH drinks, die deze wedstrijd een warm hart toedraagt.

Het winnende gerecht

Meer foto’s op de website van Indisch 3.0