Blog: Vader(dag), geniet maar

Wanneer papa een gentlemen is

Binnenkort is het weer Vaderdag en bij elke fase van zijn leven ontvangt hij gepaste, zeer gewaardeerde cadeaus van zijn naasten. Maar wat wil een vader vanaf zijn 40e? Wat gaat voor hem steeds belangrijker worden, bij het ontspannen en genieten? Hier zijn een aantal zaken waar een papa met stijl aan gehecht is of gehecht aan gaat worden. Wellicht een inspiratie bij het zoeken van een geslaagd cadeau.

Er zijn ongeschreven regels van zaken waar de moderne gentleman graag in wil investeren. Niet omdat het moet, maar voor zijn eigen leef comfort en omdat dit échte gentlemen’s stuff is, waar vaders met stijl van houden. Vertrouw me maar…

Zijn audioset
Wat verstaat vaders onder een goede audioset? Dat natuurlijk is een beetje subjectief. Is hij een hardcore muziekliefhebber? En wat is zijn beschikbare of maximaal te besteden budget. Voor de een is een instap Sonos-systeem een goede audioset, voor de ander begint dit pas bij losse versterkers en speakers. De gentlemen vader heeft liever geen hifi-setje uit de jaren 90 of een simpele draagbare bluetooth-speaker meer.

Zijn stoel
Een gentleman waardige fauteuil waarin hij echt tot rust kan komen. Een zetel voor de koning des huizes. Enfin, jullie weten wel welke stoel dat is. Vaders fauteuil zit niet alleen lekker, maar het verfraait tevens de ruimte.

Zijn drankcollectie en thuisbar
Een beetje gentleman kan zijn gasten serveren wat zij graag willen drinken. En dat doet vaders in stijl: dus een toffe thuisbar is een pré. Hij beperkt zijn dranken niet tot wat hij zelf graag drinkt. Hoe gaaf leuk is het om vrienden en familie hun favoriete drank of cocktail te kunnen schenken. Zijn drankcollectie bestaat uit wat mooie (rode)wijnen, een fles champagne, whisky, rum, cognac, gin, wodka, vermout en natuurlijk spekkoeklikeur. Het is best wel een investering. Heeft het vast niet al in huis, maar het is wel gentlemen-like.

Zijn mooie glazen
In het verlengde van het vorige: op een glaasje prik na serveert vader zijn dranken natuurlijk niet in glazen van de eerste de beste winkel. Loop eens de betere woonwinkel of warenhuis binnen en ga op zoek naar (kristallen)glazen van Schott Zwiesel, iittala of Leonardo.

 

Tot slot
Bovengenoemde items hebben natuurlijk hun prijs en ik wil niet suggereren dat een Vaderdagcadeau van deze orde moet zijn. In tegendeel, een klein cadeau is meer gepast. Lees bovenstaande vooral als ‘zoekthema’s’ waarbij een leuk, aanvullend cadeau gezocht kan worden.

Vader(dag) geniet maar

Over de auteur
Marc Pieplenbosch (47) is de oprichter van Sayah Drinks. Sayah Spekkoeklikeur is de originele Indische likeur met de unieke smaak van versgebakken spekkoek, naar het recept van Oma Pieplenbosch. Marc is gek op spekkoek en schrijft in deze blog over alles wat te maken heeft met spekkoek, spekkoeklikeur en meer…