Blog: Waar koop je spekkoeklikeur

Onze verkooppunten

Sinds de lancering van onze eigen drank, de likeur naar het recept van oma Pieplenbosch, worden wij regelmatig gevraagd waar SAYAH Spekkoeklikeur te koop is. Bij welke winkels ligt de originele Indische likeur in de schappen? Het zou ontzettend gaaf zijn als SAYAH bij elke slijter standaard in het assortiment zit, maar helaas is dat (nog) niet het geval.

waar koop je spekkoeklikeur

 

Alcoholhoudende dranken worden in Nederland bij de supermarkt, de slijter en de avondwinkels verkocht. Waarbij sterkedrank alleen bij de slijter te verkrijgen is. De Aziatische winkels en buurtsupers schaar ik gemakshalve onder de supermarkten en de tankstations onder de avondwinkels, als het gaat om de aanschaf van alcoholhoudende dranken. Bij diverse supermarktketens tref je tegenwoordig onbemande slijterijen aan waar een beperkt assortiment sterkedrank op de planken staat.

Dranken speciaalzaken
De slijters oftewel dranken speciaalzaken hebben een ruim assortiment aan drank. Al dan niet behorend tot een grotere keten of winkelformule bestaat het aanbod uit ‘de bekendere merken’, ‘de hardlopers’ en ‘de exoten’. Tot de laatste groep behoort ook onze Spekkoeklikeur.

De dranken speciaalzaken bepalen zelf de inkoop en stemmen dit af op de vraag van de consument. Gelukkig leven we in de wereld van Social Media en lukt het ons al aardig om de consument te activeren. Hij/Zij loopt zijn/haar favoriete slijterswinkel binnen en vraagt naar Spekkoeklikeur. We zijn dan ook ontzettend blij met de winkels die dan onze likeur gaan bestellen (SAYAH is voor hen via de groothandel te bestellen) om deze vervolgens aan hun klanten te kunnen aanbieden.

Een goed voorbeeld is DeLiterSlijter.nl uit Zoetermeer, waar een enorm assortiment aan drank te verkrijgen is en waar de eigenaar met enthousiasme en liefde voor het vak vertelt welke dranken hij nieuw heeft weten te bemachtigen. Een ander voorbeeld is wijnhandel van Vianen te Berkel en Rodenrijs, waar je heen gaat als je de juiste wijn bij je gerechten zoekt. ‘Vertel me je maaltijd en ik vertel je de wijnen die je erbij kan combineren’, klinkt het daar vaak. Maar zo zijn er gelukkig nog velen… Een overzicht van de dranken speciaalzaken die een SAYAH-verkooppunt zijn vind je hier.*

Helaas krijgen we ook van menig geactiveerde consument terug dat ze tegenover een ongeïnteresseerde winkelbediende stonden en hen de vraag stelden of ze van het bestaan van SAYAH Spekkoeklikeur hadden gehoord. Waarop het antwoord zoiets was van; ‘Als het er niet staat, dan hebben we het niet.’ Zucht. Heeft u daar ook zo’n hekel aan?! Loop snel door naar de echte dranken speciaal zaak, waar de klant centraal staat.

De Indische toko’s
Sinds kort zijn er de Indische toko’s die onze likeur hebben ontdekt. Een goed voorbeeld is Toko Y-von een begrip in Dordrecht en omstreken. Aangezien je prima bij een toko terecht kan voor een spekkoek en al je overige Indische boodschappen, is het bijna logisch om ook daar spekkoeklikeur te bestellen. Het zou dan ook leuk zijn als deze trend zich voortzet en meer toko’s de Indische likeur in het assortiment gaan opnemen.

Webwinkels
Online verkoop is tegenwoordig niet meer weg te denken. Elke zelf respecterende slijter verkoopt zijn drank ook online en laat de consument zelf bepalen of drank naar keuze in de winkel wordt opgehaald of thuis wordt bezorgd. Er zijn diverse webshops die SAYAH Spekkoeklikeur online verkopen. De verkoopprijs, bezorgkosten en service kan hier en daar verschillen, dat kan en mag. Aan u de keuze waar u bestelt. Een overzicht aan webwinkels die Spekkoeklikeur verkopen treft u hier.

 

Over de auteur
Marc Pieplenbosch (47) is de oprichter van Sayah Drinks. Sayah Spekkoeklikeur is de originele Indische likeur met de unieke smaak van versgebakken spekkoek, naar het recept van Oma Pieplenbosch. Marc is gek op spekkoek en schrijft in deze blog over alles wat te maken heeft met spekkoek, spekkoeklikeur en meer…

 

 

*) Zijn er winkels waar onze likeur verkocht wordt maar staan deze nog niet op onze lijst, laat het ons weten via info@sayah.nl. Dan zetten we de winkels er direct bij. Zijn er slijters of toko’s die het nog niet verkopen maar dat wel zouden moeten doen volgens jullie, dan horen wij dat ook graag.