Blog: Cocktails op z’n Indisch Amsterdams

Amsterdam bar Feijoa.

We waren deze zomer op bezoek bij bar Feijoa op de kruising van de Vijzelstraat en de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Een heerlijk ongedwongen bar met barmannen die weten wat ze doen, of het nu om gemakkelijke cocktails of de ingewikkelde klassiekers gaat.

Bartenders bar
Feijoa staat al meer dan 10 jaar bekend als ‘the leading bar in the cocktail world’ en hebben in de horeca de naam verworven van ‘the bartenders bar’. Hier gaat het barpersoneel van alle andere uitgaansgelegenheden uit Amsterdam en omgeving graag naar toe (na afloop van het werk)

Ind(ones)isch geïnspireerd
Zoals ze het zelf vermelden op de kaart, is het menu Indonesisch geïnspireerd en de cocktails zijn een weerspiegeling van de Indische roots die het barpersoneel heeft. En daar is men trots op. Zo komt de Indische kant van de familie van eigenaar Rick Welcker uit Java.

Feijoa03

De cocktails hebben stoere namen als ‘Selamat Pagi’, Gula Gula, en Waiu Tokua. In de laatst genoemde cocktail zit onder andere onze Sayah Spekkoeklikeur! Een overheerlijke cocktail met een pandan-achtige smaak. Zeker het proberen waard.

Op de vrijdag bieden ze bij Feijoa ook hapjes aan die je samen met een cocktail tot je kan nemen. Daarnaast is er op zondag een speciale Sax-Avond, waarbij de knusse bar wordt opgevuld met de zachte, Lounge tonen van een live saxofonist.

Gezelligheid, professionaliteit en drinks met een Indische twist. Al met al de betere cocktailbar die Amsterdam kent.

Feijoa01 Feijoa02

Over de auteur
Marc Pieplenbosch (47) is de oprichter van Sayah Drinks. Sayah Spekkoeklikeur is de originele Indische likeur met de unieke smaak van versgebakken spekkoek, naar het recept van Oma Pieplenbosch. Marc is gek op spekkoek en schrijft in deze blog over alles wat te maken heeft met spekkoek, spekkoeklikeur en meer…