Indische appeltaart

Appeltaart met spekkoek

Idee restaurant Plan B te Delft

Benodigdheden;
300 g bloem, 200 g suiker, 0.5 tl zout,
200 g koude boter, 1 ei, 2 el ijskoud water,
4 appels, 1 spekkoek,
60 g rozijnen (wellen in SAYAH Spekkoeklikeur)
4 tl kaneelpoeder, 2 el custardpoeder

Deeg- Meng bloem met suiker en zout. Snijd boter in blokjes en kneed met ei, water en bloem tot een soepel deeg. Deeg in folie 30 minuten in de koelkast laten rusten. Rol 2/3 van het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm. Bekleed ingevette springvorm met deeg. Vulling- Verwarm oven op 180 ºC. Schil de appels, snijd in dunne plakjes (verwijder klokhuis) meng samen met suiker, rozijnen, kaneelpoeder en custardpoeder. Snijd spekkoek in dunne plakjes. Leg een laag spekkoek in de vorm, dan een laag appel, gevolgd door een laag spekkoek. Rol rest van het deeg uit tot ca 2 mm. Snijd lange repen van 1,5 cm, leg ze kruislings over de taart. Bestrijk de bovenkant met ei. Bak de taart in 1 uur goudbruin.