Creme brûlée spekkoeklikeur

CREME BRULEE

Indo style

Benodigdheden;
300 ml slagroom
1 vanille stokje
1 ei
3 eidooiers
75 g basterdsuiker
100 ml Sayah Spekkoeklikeur
Suiker voor karamelliseren

Oven op 160 °C. Snijd vanillestokje open en schraap de binnenkant uit. Verwarm de room op laag vuur samen met het vanilleschraapsel/stokje. Klop het ei met de eidooiers en suiker luchtig in een schaal. Verwijder het vanillestokje. Voeg Spekkoeklikeur en het eiermengsel toe aan de pan met warme room, voortdurend roeren. Verdeel over zes kleine schaaltjes en plaats deze in een ovenvaste schaal. Vul de schaal met kokend water (kleine schaaltjes half onder water) Zet schaal in de oven (bak 45 minuten) Laat alles afkoelen. Strooi voor het opdienen suiker er overheen en laat bovenkant karamelliseren met behulp van een brander of grill.